My Lands: Black Gem Hunting

My Lands Discussion Board
Teraz jest piątek, 18 października 2019, 10:54

Strefa czasowa: UTC [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: wtorek, 13 listopada 2012, 12:15 
Offline
Magister
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 5 listopada 2012, 21:50
Posty: 254
Lokalizacja: Skądinąd
Klan to grupa ludzi współdziałająca razem, a system komunikacji pozostawia
wiele do życzenia ale można się przyzwyczaić. Trudno natomiast w prosty
sposób zorientować się jak wygląda położenie posiadłości współklanowiczów
na mapie, co utrudnia współdziałanie (orientacyjna ocena odległości, zasięg
klanowego rynku, szansa na otrzymanie pomocy militarnej, zasięg wspólnego
działania, etc.) Pomysł polega na zaznaczaniu kwadratów/sektorów mapy
z posiadłościami współklanowiczów kolorem, identycznie jak z naszymi
posiadłościami, tylko innym kolorem dla odróżnienia od własnych.
System kolorowych znaczników na mapie mógłby również obejmować udostępnione
klanowi przez klanowiczów koordynaty które odkryli i poinformowali o tym klan.
W żaden sposób nie zmienia to zasad udostępnienia informacji, ułatwia
tylko ogarnięcie tego na mapie globalnej.

_________________
Pozdrawiam,
Debren


Verbum sapienti sat est.
__________________________________________________________________
Jeśli szukasz Mentora i chciałbyś lub chciałabyś zostać moim uczniem
(serwer Archon) rozpocznij grę z poniższego odnośnika:
>> Link referencyjny << | Encyklopedia | FAQ | Questy


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 13 listopada 2012, 22:16 
Offline
Magister
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 1 listopada 2012, 07:23
Posty: 106
Całkowicie za. Ten pomysł się już sprawdzał.

_________________
Strach obezwładnia szybciej niż jakikolwiek oręż wojenny.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: środa, 14 listopada 2012, 23:28 
Offline
Magister
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 25 października 2012, 18:39
Posty: 163
tez jestem za, ale co to niby da ze jestesmy za?? Ktos jest w stanie to zmienic?? Jest juz nas sporo w klanie i nie orietuje sie gdzie kto jest. zaznaczenie tego bardzo ulatwiloby gre.

_________________
LaMuerte

Adrenaline


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: czwartek, 15 listopada 2012, 03:27 
Offline
Marszałek

Dołączył(a): poniedziałek, 22 października 2012, 21:00
Posty: 308
Chyba tylko ręcznie, na szczęście u nas ktoś się tym już zajmuje z własnej woli.

Administracja na razie reaguje chyba tylko na sugestie dotyczące nowych sposobów płatności. Żadne nasze dywagacje tutaj niestety nie pomogą. Tydzień temu zwróciłem uwagę na błąd tłumaczenia i pewną tendencję w tych błędach - pewnie tłumaczenie robione po kosztach i wykonawca wspomagał się google translate - do tej pory mogę "zaproponować głosować na pytanie przeprowadzenia impeachmentu Głowie klanu". Po prawie dwóch miesiącach życia serwera tego typu błędy są wręcz żałosne, więc szkoda chyba klawiatury na nowe propozycje, skoro pokazanie błędu palcem nic nie daje. Gra ma na siebie zarobić i tyle - to czy ktoś będzie zadowolony z gry i z czystym sumieniem poleci ją innym to już nikogo nie obchodzi - polecenie gry znajomym masz w queście i powinieneś polecić, nieważne czy chcesz... to lekceważenie graczy zaczyna mnie coraz bardziej irytować.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: czwartek, 15 listopada 2012, 11:48 
Offline
Magister
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 25 października 2012, 18:39
Posty: 163
tzn jak recznie?? idzie samemu odznaczyc to na mapie??

_________________
LaMuerte

Adrenaline


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: czwartek, 15 listopada 2012, 20:14 
Offline
Magister
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 5 listopada 2012, 21:50
Posty: 254
Lokalizacja: Skądinąd
zuzek napisał(a):
tzn jak recznie?? idzie samemu odznaczyc to na mapie??


Tak, w zrobionej samemu i udostępnionej klanowi :)

_________________
Pozdrawiam,
Debren


Verbum sapienti sat est.
__________________________________________________________________
Jeśli szukasz Mentora i chciałbyś lub chciałabyś zostać moim uczniem
(serwer Archon) rozpocznij grę z poniższego odnośnika:
>> Link referencyjny << | Encyklopedia | FAQ | Questy


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: środa, 16 stycznia 2013, 04:13 
Offline
Magister
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 18 listopada 2012, 02:57
Posty: 154
Do tego służy magia :) Jest właściwy zwój tworzący mapę całego klanu - wystarczy użyć prtsc i po robocie :)

Ręcznie można to zrobić współpracując ze sobą - każdy w klanie prtsc swoich włości; i grafik składa do kupy. Aktualizacja co pewien czas...

Innym tematem jest mapa stricte taktyczna (dla mnie niezbędna dla większych wojen); bo to już wymaga sporych nakładów pracy...

Pozdro...
ABS


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: czwartek, 20 lutego 2014, 18:48 
Offline
Moderator

Dołączył(a): czwartek, 29 listopada 2012, 22:46
Posty: 117
została przekazana dalej


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.550s | 13 Queries | GZIP : On ]