My Lands: Black Gem Hunting

My Lands Discussion Board
Teraz jest sobota, 19 października 2019, 00:36

Strefa czasowa: UTC [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: piątek, 18 stycznia 2013, 15:55 
Offline
Nowicjusz

Dołączył(a): piątek, 28 września 2012, 11:46
Posty: 9
witam, krótka sprawa - proponuję dodać do gry kolejną zewnętrzną włość - tartak, jest już sztolnia,wykop,żyła złota więc przyda się coś co by nam wydobywało drewno bo na razie oprócz miast nie mamy dodatkowej opcji zdobycia tego surowca, tartak mógłby wydobywać 1000 drewna/h, proste i przydatne,a także możliwe ze urozmaici trochę grę


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: piątek, 18 stycznia 2013, 17:04 
Offline
Magister
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 5 listopada 2012, 21:12
Posty: 125
mozna wykorzystywac bonus ziemi gdzie budowle do wydobycia drewna sa naprawde oplacalne...

_________________
moja jest ziemia .. jego całe niebo
jestem Jego cieniem, On moją żądzą


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 20 stycznia 2013, 09:11 
Offline
Magister
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 1 listopada 2012, 07:23
Posty: 106
Veston, masz chatę drwala i stawiasz ją nie tylko w mieście, więc wydaje mi się że kolejna taka budowla jest bez celu.

_________________
Strach obezwładnia szybciej niż jakikolwiek oręż wojenny.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 20 stycznia 2013, 17:08 
Offline
Nowicjusz

Dołączył(a): piątek, 28 września 2012, 11:46
Posty: 9
to nie jest dodatkowa budowla tylko dodatkowa zewnętrzną włość, jeżeli mamy coś co wydobywa żelazo (sztolnia), kamień (wykop), złoto (żyła złota) to czemu ma nie być czegoś co wydobywa drewno (tartak)? co do zboża to nie mam pomysłu ale stworzenie grafiki tartaku nie byłoby chyba takie trudne..


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 20 stycznia 2013, 17:10 
Offline
Nowicjusz

Dołączył(a): piątek, 28 września 2012, 11:46
Posty: 9
vadera napisał(a):
mozna wykorzystywac bonus ziemi gdzie budowle do wydobycia drewna sa naprawde oplacalne...


no tak ale masz tak samo teren górski gdzie masz większe wydobycie kamienia, a jakoś wykop jest więc?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 20 stycznia 2013, 23:10 
Offline
Magister
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 5 listopada 2012, 21:12
Posty: 125
tak ale kamienia nie dostajesz z kapitolu... a drewno tak wiec to jest tez dodatkowy plus ...

_________________
moja jest ziemia .. jego całe niebo
jestem Jego cieniem, On moją żądzą


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: poniedziałek, 21 stycznia 2013, 14:45 
Offline
Marszałek
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 29 października 2012, 15:36
Posty: 368
dodatkowo kamieniołom można budować tylko w komórkach złóz kamienia a chaty drwala w każdej komórce i w mieście i w osiedlu

_________________
Reflinki:
http://mlgame.pl?state=register_simple&ref=PARTNER_mlfansite
oraz
serwer polski
serwer szwedzki
serwer rosyjski


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: środa, 23 stycznia 2013, 01:20 
Offline
Nowicjusz

Dołączył(a): piątek, 28 września 2012, 11:46
Posty: 9
to tylko propozycja, nowy element w grze, a argument że chaty drwala można budować wszędzie w oparciu o to co już mamy jest raczej kiepski bo sklepy też moge budować w każdym miejscu a jakoś żyła złota jest.. tak samo mogę powiedzieć że złoża ziarna budujemy tylko w komorkach surowcow a nie mamy zadnej zewnetrznej wlosci ktora nam wydobywa ten surowiec..


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: piątek, 25 stycznia 2013, 08:14 
Offline
Magister
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 5 listopada 2012, 21:12
Posty: 125
moze kto uwzgledni twoj pomysl , dla mnie... - nie ma tartakow i juz.

_________________
moja jest ziemia .. jego całe niebo
jestem Jego cieniem, On moją żądzą


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 19 lutego 2013, 20:51 
Offline
Kapitan

Dołączył(a): poniedziałek, 29 października 2012, 14:22
Posty: 92
Zewnętrzne włości są albo pod ziemią (szyby i kopalnie) albo w powietrzu (słone jezioro).

A tartak tworzyć np. na terenie pustynia czy step to tak trochę dziwnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 19 lutego 2013, 22:50 
Offline
Kapitan

Dołączył(a): wtorek, 6 listopada 2012, 14:19
Posty: 99
wszystkie zewnętrzne włości, poza jeziorem są podziemne i mają tunel, który można zamknąc. podziemny tartak, tak jak podziemne złoże zboża jest mało sensowne. Poza tym drewka jest nieskończona ilości jest zawsze wydobywane przez budowle centralną. Poza tym takie propozycje musiąły by byc najpierw przyklepane w ruskiej wersji, żeby po jakimś czasie mogły trafi do nas.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 19 lutego 2013, 23:02 
Offline
Nowicjusz

Dołączył(a): sobota, 2 lutego 2013, 13:26
Posty: 1
witam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: czwartek, 20 lutego 2014, 21:16 
Offline
Moderator

Dołączył(a): czwartek, 29 listopada 2012, 22:46
Posty: 117
przekazano dalej


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.196s | 14 Queries | GZIP : On ]