My Lands: Black Gem Hunting

My Lands Discussion Board
Teraz jest poniedziałek, 16 lipca 2018, 06:02

Strefa czasowa: UTC [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: czwartek, 24 października 2013, 10:03 
Offline
Kapitan

Dołączył(a): sobota, 2 lutego 2013, 19:31
Posty: 64
Dzień dobry.

Nie wiem czy to właściwe miejsce...

Do gry używam zazwyczaj dwóch komputerów (stacjonarny i laptop). Na obu jest ta sama wersja przeglądarki, flasha, systemu operacyjnego. Jedyna różnica to wielkość monitora, jeżeli to ma znaczenie.

Mam nadzieję, że poniższy screen wyjaśnia problem.

Załącznik:
raporty.png
raporty.png [ 466.57 KiB | Przeglądane 1757 razy ]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: poniedziałek, 28 października 2013, 13:26 
Offline
Magister
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 5 listopada 2012, 21:50
Posty: 254
Lokalizacja: Skądinąd
monczkin napisał(a):
Dzień dobry.

Nie wiem czy to właściwe miejsce...

Do gry używam zazwyczaj dwóch komputerów (stacjonarny i laptop). Na obu jest ta sama wersja przeglądarki, flasha, systemu operacyjnego. Jedyna różnica to wielkość monitora, jeżeli to ma znaczenie.

Mam nadzieję, że poniższy screen wyjaśnia problem.


Pierwsze, co rzuca się w oczy, to zdecydowanie inny typ czcionki w obu przypadkach. Być może to jest przyczyną błędnego wyświetlania?
Dlaczego jest inna? Nie wiem. ale może Ciebie natchnie.

_________________
Pozdrawiam,
Debren


Verbum sapienti sat est.
__________________________________________________________________
Jeśli szukasz Mentora i chciałbyś lub chciałabyś zostać moim uczniem
(serwer Archon) rozpocznij grę z poniższego odnośnika:
>> Link referencyjny << | Encyklopedia | FAQ | Questy


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: poniedziałek, 28 października 2013, 17:53 
Offline
Kapitan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 21 grudnia 2012, 22:08
Posty: 99
Stawiam na różne wtyczki . Prawidłowo wyświetla się na lapku , więc podejrzyj jaką wersję maszyny Java wykorzystuje Twoja , tam zaistalowana , przeglądarka .


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: piątek, 1 listopada 2013, 19:45 
Offline
Kapitan

Dołączył(a): sobota, 2 lutego 2013, 19:31
Posty: 64
@Debren
Krój nie powinien mieć znaczenia. Bold, to bold. Ale się zobaczy w poniedziałek.

@SamurajJack
Jak pisałem, na obu komputerach są zainstalowane te same wersje.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 3 listopada 2013, 10:37 
Offline
Marszałek
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 29 października 2012, 15:36
Posty: 368
podejrzewam że chodzi o wykorzystanie pamięci, sam gram na lapku i jak za długo chodzi to po pewnym czasie własnie nie wyświetla pogrubienia, przeważnie restart przeglądarki wystarcza (a czasem lapka) ewentualnie pokombinuj z czyszczeniem fasha

_________________
Reflinki:
http://mlgame.pl?state=register_simple&ref=PARTNER_mlfansite
oraz
serwer polski
serwer szwedzki
serwer rosyjski


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 3 listopada 2013, 19:28 
Offline
Kapitan

Dołączył(a): sobota, 2 lutego 2013, 19:31
Posty: 64
@netkasa

Problem dotyczy stacjonarnego, dużo, dużo, dużo, mocniejszego.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: poniedziałek, 4 listopada 2013, 12:39 
Offline
Marszałek
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 29 października 2012, 15:36
Posty: 368
wiem, że problem dotyczy stacjonarnego i podejrzewam iż jest że tak powiem bardziej męczony :) a co za tym idzie więcej "śmiecia" się zbiera, poza tym tak jak mówiłem posprawdzaj czy czyszczenie coś da, ewentualnie ustawienia przeglądarek mogą być trochę inne czyli tez sprawdzić i porównać config, nic innego nie przychodzi mi w tej chwili do głowy

_________________
Reflinki:
http://mlgame.pl?state=register_simple&ref=PARTNER_mlfansite
oraz
serwer polski
serwer szwedzki
serwer rosyjski


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: poniedziałek, 4 listopada 2013, 13:43 
Offline
Kapitan

Dołączył(a): sobota, 2 lutego 2013, 19:31
Posty: 64
netkasa napisał(a):
wiem, że problem dotyczy stacjonarnego i podejrzewam iż jest że tak powiem bardziej męczony :) a co za tym idzie więcej "śmiecia" się zbiera, poza tym tak jak mówiłem posprawdzaj czy czyszczenie coś da, ewentualnie ustawienia przeglądarek mogą być trochę inne czyli tez sprawdzić i porównać config, nic innego nie przychodzi mi w tej chwili do głowy



Uwierz, że gdybym tego wszystkiego nie sprawdził, to nie zawracałbym głowy na forum. Mam nadzieję, że w końcu ktoś się zainteresuje ta niegodnością z "technicznego" i zabierze głos.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.386s | 15 Queries | GZIP : On ]